Декември  почти е тук, а заедно с него наближават и

...
Декември  почти е тук, а заедно с него наближават и
Коментари Харесай

Кои са най-добрите коледни базари в Европа?

Декември  съвсем е тук, а дружно с него наближават и коледните празници, фамилните вечери и подаръците под елхата. Ако имате желание да пътувате в тихата и свята нощ обаче, вижте лист с най-хубавите коледни базари в Европа.

Прага – поради крал Вацлав

Харесваме положителните крале, изключително тези, които оказват помощ на небогати селски момчета на Стефанов ден. В Прага на негово име е кръстен площад, където се организира един от най-големите коледни базари в Европа. Истинска кралска легенда.

 Прага, Коледен базар

Унгария – поради „ Кюртош калач “ (козуначено коминче)

Харесваме и коледни торти, допускаме, че и вие. Но унгарците ги харесват повече от всеки различен.

Те продават на коледните си базари козуначени коминчета – тесто, което се навива на ролка, пече се и се поръсва със захар и канела.

 Унгария, Коледен базар

Лисабон – поради „ Боло рей “

Кой още обича коледни торти? Португалците. Те са луди по тях. Особено по боло рей – сезонен сладкиш, гарниран с плодове. Можете да го пробвате на коледния базар в Лисабон.

 Лисабон, Коледен базар

Дрезден – поради Щрицелмаркт

Добре пристигнали на най-стария коледен базар в Германия! В Дрезден Коледа се отбелязва по този метод от 1434 година насам. Тук е мястото да си купите лешникотрошачка или ръчно направена дървена играчка.

 Дрезден, Коледен базар

Франкфурт

Германската традиция в коледните празненства е в действителност впечатляваща. Всяка година първенецът на Германия посреща над милион гости. Тази година гостите могат да се насладят на приказност от светлини, къщички с над 200 щанда на старинния площад „ Paulsplatz “, „ Рьомерберг “ и край реката Майн до 23 декември.

 Франкфурт, Коледен базар

Глазгоу – за Коледа по Бърнс

Искате да съчетаете несъвместими неща? Идете в Глазгоу, където най-шотландският стихотворец в Шотландия има скулптура на площад Джордж скуеър.

Там точно се организира и коледният базар в града. Можете да си поговорите за Бърнс и да си купите някоя и друга хендмейд джунджурия.

 Глазгоу, Коледен базар

Виена – за базара Ратхаус

Коледата е наситена със стандарти. А на коледния базар, който се организира на Ратхаусплац край кметството на Виена, изобилства от стандарти.

Греяно вино? Да. Ледена пързалка? Ама, несъмнено. Деца, облечени като херувимчета? Мир и наслада? Да.

 Виена, Коледен базар
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР